Monday, 13 July 2009

need a support?


Enpä olisi tätä koskaan yksi kehdannut ommella paikalleen, onneksi Keskisuomalainen tahtoi haastattelun ja sen verukkeella sain laitettua tämän.
Sijainti on Aleksis Kivenkatu 18, Keskustorilla Vapaa Valinnan ja Kelan rakennus.


This is at Keskustori, the building of Vapaa Valinta ja Kela. Aleksis Kivenkatu Street 18.

35 comments:

Terhi / Hupsistarallaa said...

Ihan törkeen hieno!!! Siis aivan mieletön! Kunpa itelläkin riittäisi kärsivällisyys tehdä joku noin iso! Onnittelut!

Jenni said...

Tosi hieno tämä!:) Ihana vielä kun menee tuolleen ympäri! Aivan ihana!:)

Itsellänikin on nyt valmistumassa yksi isompi työ, saa nähdä uskaltaako sitä yksin laittaa paikoilleen vai ruinaanko jonkun apuun tai edes henkiseksi tueksi.:D

Villikissa said...

Aivan ihanan iso ja värikäs graffiti. Tuon kiinnityksessä on varmasti mennyt aikaa. Vaatii rohkeutta kiinnittää noin iso työ paikoilleen, mutta onneksi oli seuraa ettei tarvinnut yksin laittaa. :)

sea said...

norsis: Ei siinä loppujen lopuksi kauaa nokka tuhissut, tuo on niin kapea, että ihan muutamassa illassa tuo jo syntyi, alle viikossa.

Pötkylä: En malta odottaa! Ihana nähdä muillakin isompia juttuja. :) Ota ihmeessä kaveri mukaan, en minäkään tuota yksin olisi kehdannut. :D

Villikissa: Tapasin toimittajan 10.30 ja 10 yli 11 lopetin neulomisen. Veikkaan siis about puoltatuntia kun esivalmisteluihin meni hetki. :) Onneksi oli seuraa! Toinen vaihtoehto olisi ollut yö.


Käveli muuten vartija oli eikä sanonut mitään. :D

Mari said...

Upea! Sopii tosi hienosti tuohon paikkaan ja nimikin on osuva siinä Kelan edessä :)
Koskahan juttu on lehdessä? Että tietäisin infota Keskisuomalaista tilaavia ystäviä, että ottavat jutun talteen :)

sea said...

Ei osannut sanoa tarkkaan, koska ilmestyy, mutta infoan kyllä kun tulee. :)

Lissu said...

Taas ei voi kuin ihailla. Nyt taalta koto-Suomesta kasin.

Bluesea said...

Tosi komea graffiti. Värit ovat aivan mahtavat!

Bluesea

sea said...

Kiitos kiitos. Toivotaan vain kovasti, että se saa olla paikallaan. On vähän semmoinen paikka, että epäilen teinien tihutöitä.

Elena said...

Aina paranee.
Taidekasvatusta teineille. Jospa tama olisi niidenkin mieleen.

sea said...

Oon kyllä aika ylpeä tästä tekeleestä. Toivon niin ettei teinit tuhoa heti.

Unknown said...

Ihana!

You rock!

sea said...

Kiitos. :)

AnneV said...

Heips! Vähentelin tässä kesälomallani lankavarastoja, neuloin ja virkkasin muutaman graffitin kukkaisviikkojen kunniaksi. Tänä aamuna ompelin niitä paikalleen, mutta iltapäivällä, siis vain muutamaa tuntia myöhemmin, jäljellä oli vain yksi.

Harmittaa, vaikka olinkin yrittänyt varautua etukäteen menetyksiin. Aattelin vaan että kun nyt saisivat olla paikoillaan edes yhtä kauan kuin mitä tekemiseen meni aikaa. No such luck.

Miten itse suhtaudut menetyksiin, pystytkö tekovaiheessa "irtautumaan" työstä niin että et enää ikään kuin pidä sitä omanasi?

Vaan vielä täältä noustaan. Kostoksi aattelin neuloa kahta kauheammin - taidan vaan ruveta tekemään pienempiä töitä niin ei xxx-harmita sitten niin kauheasti.

sea said...

No voi harmi! Yleensä mulla on työt saanut olla aika rauhassa. Hurjaa jos parissa tunnissa lähtee useampi. Liekö järjestäjät liian innoissaan?

Aluksi kiukutti suuresti kun työt lähti ja kyllä vieläkin etenkin jos on nähnyt vaivaa ko. tekeleeseen tai muuten tykkää siitä kovasti. Toisaalta sitä pitää vaan opetella kestämään. Onneksi kaikista on kuitenkin valokuva. :)

Mari said...

Kävin eilen katsomassa tätä ja paikallaan oli. Napsin pari kuvaa ja tuntui, että kuvaamalla graffitia kiinnitti enemmän ohikulkijoiden huomiota kuin kiinnittämällä graffitia :)

sea said...

Hienoa, että on siellä. Ehjänäkin kaiketi? Piti eilen mennä siitä ohi, mutta tulikin mutkia matkaan. :)

AnneV said...

Hähhähhää, yks näistä kukkaisviikkograffiteista pitää ilmeisesti vieläkin pintansa: http://www.mummonkammari.fi/uutiset.html?25

(mutta mistä tämä kertoo että Mummon kammari on näin hyvin perillä graffitien maailmasta? Onko sielläkin aktivisteja mukana?)

sea said...

Ihana kukka ja ihanalle paikalle laitoit. :)

AnneV said...

Mä en käsitä miten sä ehdit kommentoida noin nopeasti :-) Reipas tyttö!

Koo-oska se Keskisuomalaisen juttu ilmestyy-yy?

sea said...

Mulla räpsähtää heti ilmotus sähköpostiin kommentista ja kun koneella olen, vastaan heti. :D

En tiedä vieläkään.

AnneV said...

No mitä sää koneella teet, eiks sun pitäis olla tekemässä uusia taireteoksia? (kyselee joku joka palasi tänään lomalta ja jonka pitäis siis tehdä reippaasti töitä ja perata sähköpostia ja jajaja...)

sea said...

Mä lomailen vielä, neulegraffiteistakin. Tuolla korissa on hurjan monta valmista, pitäisi vain käydä kiinnittelemässä. :)

Sara said...

Bongattu on! Kuljen tuosta ohitse lähes joka päivä :)

sea said...

On kyllä ihana huomata, että tämä on saanut olla rauhassa! Toivotaan sille pitkää elämää. :)

faerierebel said...

Vielä paikallaan. Siihen oli tosin ilmestynyt paperilappu, jossa luki seuraavaa:

"Ihana! <3 Kuka tämän on tehnyt?"

sea said...

Heh, veikeää. :D

Jenni said...

Tänään kävin katsomassa tätä.:D On kyllä livenä tosi mahtava!

sea said...

Itteänikin sykähdyttää joka kerta kun ohi menen. :)

Lime said...

Pari viikkoa sitten tähän törmäsin tähän kyseiseen graffitiin ja sen johdosta eksyin tänne sivuillekin. Otin kanssa valokuvia ja ohikulkijat kummastelivat :D
Itse olen ajatellut että voisi joskus tehdä neulahuovuttamalla vastaavia "graffiteja" (en oo kauheen hyvä neulomaan :D). Vielä en ole uskaltanut aloittaa. Mitä mieltö olet ideasta? Eikös näitten laittaminen yleisille paikoille ole "laillista", koska nämä graffitit saa helposti irti?

sea said...

Mulla on neulalla huovutettu neulegraffiti "one more life" sekä useita jossa on jotain huovutettua mukana. Toimii siis hyvin. :)

Laillisuus on siinä ja siinä, ei ole ennakkotapausta joten ei voi sanoa. Tämän mennessä poliisi on ollut ihan suopea. Roskaaminen olisi jos olisi jokin rikos.

Anonymous said...

tämä on se ensimmäinen ja ainut jonka olen nähnyt. Hieno! Luulin jopa että se oli kaiteessa tarkoituksella. =) (tai siis onhan se tietty, mutta you know). Ehkäpä tässä olisi bongailuharrastuksen aloituksen paikka, koska minullahan ei puikot kädessä pysy, en osaa edes silmukoita luoda enää. Tehkää lisää tämmösiä.

sea said...

Keskustassa kannattaa pitää silmät auki, siellä on useampi. :)

Anonymous said...

Löytyy paikaltaan vieläkin, ainakin 28.9.2009.

sea said...

Yllättävää miten tämä on saanutkin olla rauhassa. :)